Blog vallen voorkomen lampen verlichting

De vijf slimste tips voor thuis om vallen te voorkomen

Blog vallen voorkomen lampen verlichting
De vijf slimste tips voor thuis om vallen te voorkomen

Wij dragen graag ons steentje bij aan een veilig huis. Het voorkomen van vallen is natuurlijk stukken beter dan ervan genezen. En daarom deelt Zlimthuis expert Martijn zijn vijf slimste tips die u zelf thuis kunt toepassen. Hiermee voorkomt u gemakkelijk een onnodige val.

Met stip op nummer 1: goede verlichting, zowel binnen als buiten het huis

Zien waar u loopt is vanzelfsprekend een simpele manier om niet te struikelen of te zwikken. Zorg daarom voor goede verlichting, waarmee u genoeg ziet. En doe dit ook buitenshuis, zodat u veilig over uw tuinpad kunt lopen. Maak het uzelf desnoods gemakkelijk met automatische lampen. Die kunnen aangaan als het begint te schemeren, of als ze beweging detecteren. Dat laatste bespaart ook nog eens onnodige energie! En ze zijn ideaal als u ’s nachts een bezoekje aan het toilet brengt.

Op nummer 2: de antislip vloer in uw badkamer

Veel mensen vallen in hun badkamer. Dat is niet zo verwonderlijk: met al het water op de keramische tegels kan er gemakkelijk een glibberig geheel ontstaan. Gelukkig is er geen nieuwe vloer nodig om dit op te lossen. Maar het kan natuurlijk wel! Er bestaan tegenwoordig mooie tegels waar al een antislip oppervlakte op is verwerkt. Daarnaast zijn bestaande tegelvloeren met sprays en plakmatten in een handomdraai om te toveren naar veilige antislip vloeren.

Op nummer 3: dorpels verwijderen of aanpassen

Dorpels in huis laten uw voet haken, waardoor u gemakkelijk kunt struikelen. Een huis zonder drempels is daarom een echte aanrader. Bij bestaande vloeren vervangt u de dorpel door een afdekplaatje, een zogeheten drempelvervanger. Dorpels zijn ook aan te passen met een drempelhulp, zodat ze vloeiend overgaan in uw vloer. Zonder opstaande randen om tegenaan te lopen. Zo krijgt u geen tochtspleet onder de deur. Een snelle en makkelijke oplossing!

Op nummer 4: plaats een tweede trapleuning

Het gebeurt iedereen weleens: een misstap op de trap, of van de trede afglippen. Uzelf goed kunnen vasthouden voorkomt veel ellende. Met één trapleuning is dit te doen, maar hangt u alsnog aan uw arm. Met twee trapleuningen bent u veel beter in staat uzelf op te vangen als het nodig is. En het loopt ook nog eens een stuk comfortabeler de trap op.

Op nummer 5: alert zijn bij nachtelijk toiletbezoek als u medicijnen gebruikt

Dit is niet echt een oplossing met een product. Toch kan het besef hiervan veel vallen voorkomen. Met medicijnen kunnen mensen nog weleens wat versufter zijn als ze wakker worden. Door deze versuftheid struikelt u gemakkelijk. Juist door uzelf even tot de orde te roepen en alert richting het toilet te gaan, voorkomt u gemakkelijk een struikelmoment.

Meer advies?

Wilt u meer advies over deze slimme oplossingen? Of vindt u het prettig als onze Zlimthuis expert eens bij u thuis een kijkje komt nemen? Schroom niet en laat het ons weten! Bel ons op 088 17 17 370. Of stuur ons een berichtje op info@zlimthuis.nl.