Inbraakmethoden

Inbraakmethoden en slimme anti-inbraak tips

Inbraakmethoden
Inbraakmethoden en slimme anti-inbraak tips

Het is weer vakantietijd! Veel huizen zijn zeker een paar weken niet bewoond, voor inbrekers natuurlijk het moment om er ook op uit te trekken. Wat helpt om uw woning met een gerust hart achter te laten? Kennis van de inbraakmethoden die inbrekers gebruiken. Én weten welke oplossingen er zijn. Op de koop toe krijgt u nog 10 tips die u zelf makkelijk toepast. Een fijne vakantie gewenst!

Drie veelvoorkomende manieren om in te breken

1. Kerntrekken

De inbreker schroeft een schroef in de cilinder van de deur. De schroef wordt er vervolgens met cilinder en al weer uitgetrokken en voilà! De inbreker kan bij het slot. Het duurt maar enkele seconden.

2. Bulgaarse methode

Het cilinder – dat iets uitsteekt – wordt hierbij afgebroken/stukgedraaid met een tang. Ook al is de deur op slot, de inbreker krijgt zo gemakkelijk toegang tot het slot en de woning. Zelfs al binnen een minuut.

3. Flipperen

Als uw deur niet op slot zit kan een beetje geoefend inbreker met een stukje plastic, zoals een bankpasje, de dagschoot terugdrukken en de deur openen. Doe dus altijd uw deuren op slot.

De slimste oplossingen om inbraak te voorkomen

De genoemde inbraakmethoden hebben veelal te maken met het hang- en sluitwerk van uw deuren. Het is daarom slim om hier iets aan te doen. En natuurlijk zijn er nog veel meer slimme oplossingen om inbrekers weg te houden. Van apparaten om af te schrikken tot goede afsluiting, ook van uw ramen. Daarom geven wij de slimste oplossingen tegen inbrekers op een rij.

Met stip op nummer 1:

SKG*/**/*** hang- en sluitwerk, waarbij bijvoorbeeld de cilinder niet meer zover uitsteekt en dus niet kan worden afgebroken.

Maar ook:

  • Verlichting rondom de woning
  • Afsluitbare raamboompjes
  • Opleg raamslotjes
  • Barrièrestangen (bij ramen die veel open staan)
  • Velux dakramen
  • Deurspion
  • Alarmsysteem

10 tips die u zelf gemakkelijk toepast!

Kennis van inbraakmethoden en oplossingen voor uw woning zijn natuurlijk belangrijk. Wij hebben als extraatje 10 tips die zo simpel zijn dat ze soms daardoor vergeten worden. Gaat u op vakantie, loop dan het volgende lijstje ook eens na. En dan rest ons nog maar één ding te zeggen: een fijne vakantie toegewenst!

1. Licht uw buren in dat u op vakantie gaat en laat contactgegevens achter
2. Schrijf niet uw thuisadres op uw koffer, maar uw verblijfadres op vakantie
3. Laat binnen een lamp aan als het donker wordt, liefst op verschillende tijdstippen
4. Plaats waardevolle spullen uit het zicht
5. Leg sleutels uit het zicht en laat ze niet in het slot zitten
6. Plaats buitenverlichting met een sensor of tijdschakelaar
7. Word lid van een buurtpreventiegroep
8. Hang geen adreslabel aan uw sleutels
9. Vertel niet op social media dat u op vakantie gaat.
10. Ruim containers/ladders op als u op vakantie gaat. Inbrekers klimmen hier gemakkelijk op en komen zo uw huis binnen.

Meer advies?

Wilt u meer advies over deze slimme oplossingen? Vindt u het prettig als onze Zlimthuis expert eens bij u thuis op de koffie komt? Schroom niet en laat het ons weten! Bel ons op 088 17 17 370. Of stuur ons een berichtje op info@zlimthuis.nl.