Foto blog goed slapen

Het belang van goed slapen

Foto blog goed slapen
Het belang van goed slapen

Goed slapen is ontzettend fijn. Even niks moeten, alles loslaten en het gevoel hebben helemaal weg te zijn. Heerlijk toch? Goed slapen betekent regelmatig diep slapen en voldoende uren maken. Af en toe wakker worden is helemaal niet erg. Fijn om te weten! En slapen heeft ook nog eens heel veel voordelen.

Voordelen van genoeg slapen

Zo kan iemand zich beter concentreren na een flinke nacht slaap. Mensen zitten over het algemeen ook beter in hun vel en zien er mooier uit als ze goed slapen. Maar dat is nog niet alles, want ook de weerstand is een stuk sterker bij mensen die ’s nachts voldoende rust krijgen. En mensen blijven makkelijker op gewicht.

Slimme oplossingen

Dat is nogal wat. Reden te meer om hier aandacht aan te besteden. En dat kan op verschillende manieren. Zlimthuis zou Zlimthuis niet zijn als we hier niet ook slimme oplossingen voor zouden hebben.

Bed

Er gaat niets boven een goed bed met een matras dat past bij uw lichaam en slaaphouding. Zlimthuis gaat nog een stapje verder met het Moon-bed van Timeless. Dit bed heeft namelijk legio functies om lekker te liggen en goed in en uit bed te komen, ook als er (af en toe) zorg nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een hoog-laag optie. Of de optie om uw knieën of rug omhoog te zetten. En het bed is ook nog eens verrijdbaar.

Onrustige partner

Als u zelf normaal gesproken goed slaapt, maar uw partner is ’s nachts onrustig, dan kan dat nogal wat impact hebben. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als uw partner dementie heeft. En gaat uw partner het bed niet uit, dan kan het maar zo zijn dat u alsnog niet diep slaapt, omdat u onbewust toch alert bent op geluiden of bewegingen. Met een wekker met dwaalsensor kunt u geruster slapen. Want als uw partner het bed uitgaat, dan gaat het alarmsignaal af en hoeft u zelf niet in de waakstand te liggen. Zo kunt u tussendoor weer echt diep slapen.

Veilig huis

Een goed beveiligd huis zorgt er ook voor dat u ’s nachts echt kunt ontspannen, en daardoor dieper kunt slapen. U weet dat ongewenste mensen niet zomaar binnen kunnen komen. En u hoeft dus ook niet te schrikken van geluiden. Met goed hang- en sluitwerk en een inbraakalarm (domotica) bent u volledig uitgerust voor een goede nachtrust!

Wist u dat…

Om af te sluiten gooien we er nog een leuk weetje in. Wist u dat 75% van de mensen in kleurenbeeld droomt? Dit klinkt op zich niet zo verwonderlijk. Toch is het apart om te weten dat dit percentage maar 15% was voordat de kleurentelevisie werd uitgevonden (bron: Quest). Welterusten!